Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Pratik, sağlıklı ve çok lezzetli bir yemek

Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 4 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Soğanları küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile şeffaflaşana kadar kavurun.
  2. Biberleri de ince ince doğrayıp soğanlarla birlikte birkaç dakika kavurun.
  3. Sarımsağı ekleyin.
  4. İki yemek kaşığı salçayı da koyup hep birlikte özdeşleşene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Kabakları ortadan ikiye bölüp çapraz olarak doğrayın.
  6. Kabakları ekledikten sonra tuz ve karabiber serpin.
  7. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri de ilave edip orta ateşte yemeğin suyu yoğunlaşana kadar pişirin.
  8. Maydanozları yemeğin üzerine serpip ocağın altını kapatın.
  9. 5 dakika dinlendirip servis edin.
  10. Sağlıcakla, afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemek De Yemek - Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    152 kcal
  • Toplam kalori:

    608 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877