Zeytinyağlı Üzümlü Havuç Tarifi

Zeytinyağlı Üzümlü Havuç Tarifi

Zeytinyağlı Üzümlü Havuç Tarifi

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 kg. havuç
  • 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1-1,5 su bardağı kadar su
  • Tuz
  • (İsteğe göre, 1 adet kuru soğan )

Hazırlanışı:

  1. Havuçların kabuklarını soyup (kazıyıp) tencereye yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Zeytinyağını, limon suyunu, pirinci, kuru üzümü, şekeri tuzu ve suyu da ilave ediyoruz.
  2. Sık sık suyunu kontrol ederek havuçlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
  3. Soğuk veya ılık servis yapıyoruz.
  4. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Zeynep'in Mutlu Mutfağı - Zeytinyağlı Üzümlü Havuç Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    195 kcal
  • Toplam kalori:

    1,173 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877