Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Bazı klasik tatlar var soframızda. Hepimizin sevdiği , keyifle yediği.Zeytinyağlı Yaprak Sarması da bunlardan biri. Üzerine şöyle bir limon sıkıp yemeninde tadı bir başka güzel. Doğum günlerinde , çay saatlerinde, akşam sofralarında masamızı renklendiren bir çeşit Zeytinyağlı Yaprak Sarması . Denemek isterseniz Buyrun Tarifi.

Malzemeler:

  • 2 Adet soğan
  • 2 Su bardağı Pirinç
  • 1 Çay bardağı Zeytinyağı
  • ½ Çay kaşığı Karabiber
  • ½ Çay kaşığı yenibahar
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • ½ Demet Maydanoz
  • 1 Limon (servis yaparken kullanmak için)
  • 1 Çay kaşığı kuru nane (taze nane de kullanılabilir.)
  • Dolmalık fıstık (İsteğe bağlı)
  • Kuş üzümü (isteğe bağlı)
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su (kavururken içine)

Hazırlanışı:

  1. Geçen yazdan pet şişede hazırlanmış yaprakları kullandım.
  2. Sabah sıcak suda ıslatıp 2 saat kadar beklettim.
  3. Pet şişede yaprakları hazırlarken su ve tuz kullanılmadı.
  4. Sadece biraz yumuşaması için suda beklettim.
  5. Ama siz salamura yapraktan dolmanızı yapacak olursanız tuzunu çok iyi akıtmalısınız.
  6. Yapraklar hem tuzlu, hem daha sert oluyor salamurada.
  7. Başlayalım dolmamızın içini hazırlamaya.
  8. Tenceremizin içine zeytinyağı koyulur, soğanlar küçük doğranır ve kavrulur.
  9. Pirinci koyarak kavrulur. Ben bu dolmaya fıstık, kuş üzümü koymadım ama siz koyabilirsiniz.
  10. En son baharatlarını ve 1 su bardağı suyu ilave edip, suyu çekene kadar ocakta tutulur.
  11. Maydanozları ince kesip, tenceremizin altını kapattığımız zaman içine koyulur ve karıştırılır.
  12. Biraz dinlendirilir. Ve başlanır yapraklar sarılmaya.
  13. Bir kaseye 2 su bardağı su, tuz, zeytinyağı koyarak karıştırılır.
  14. Tenceredeki yaprakların üzerine gezdirilir.
  15. Üzerine düz bir tabak çevrilir. Kaynarken dolmalar hareket etmesin diye.
  16. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yaklaşık 25 dakika pişirilir.
  17. Eğer suyu fazla olursa ocağın altını açıp, suyunu çektirebilirsiniz.
  18. Az gelirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  19. Yaprağın tazeliğine, sertliğine göre su oranı kontrollü pişirilir.
  20. Soğuduktan sonra limon dilimleri ile birlikte servis yapılır.
  21. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    399 kcal
  • Toplam kalori:

    2,396 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    6
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    6
  • Instagram
    0