Kolay Su Böreği Tarifi

Kolay Su Böreği Tarifi

Kolay Su Böreği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6 yumurta
  • 6 yufka
  • İçine;
  • 150 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Margarinle yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Diğer yufkaları düz bir zeminde üst üste serip artı şeklinde kesip
  2. her yufkadan 4 parça elde edin. Bir kapta yumurtaları yoğurt ve kabartma tozunu çırpın.
  3. Süt ve sıvıyağı da ayrı bir kapta karıştırın.
  4. İlk yufkanın üzerine fırça yardımıyla süt sıvıyağı karışımından sürüp yoğurtlu yumurtalı harcı kaşıkla gezdirin.
  5. Yufka parçalarını birer sıra oluşturacak şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine tekrar süt sıvıyağ sürüp yoğurtlu yumurtalı harcı gezdirin.
  6. Ara ara peynirleri serpiştirin. Bütün yufkaları bu şekilde tepsiye döşeyin. Birinci yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını da çevirin.
  7. Son yufkayı da yaptığınızda süt sıvıyağ karışımı, peynir bitmiş, yoğurtlu yumurtalı karışımdan bir miktar artmış olmalı.
  8. Son olarak yufkaları bıçakla dilimleyip yoğurtlu yumurtalı harcı gezdirelim. Üzerine dilerseniz susam serpebilirsiniz.
  9. 190º C de sıtılmış fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? PelinChef - Kolay Su Böreği Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    477 kcal
  • Toplam kalori:

    4,769 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877